VELKÁ KUCHAŘKA ZE SEZONNÍ ZELENINY JE TU!
Prázdniny se přehouply do své druhé poloviny, zahrádkáři a farmáři mají pohotovost, protože je čas sklizně sezonní zeleniny. Rajčata, okurky, cukety, papriky a další druhy je potřeba zpracovat, případně uchovat na další měsíce. Tradičně vám v tomto období přinášíme velkou kuchařku, kde najdete 55 receptů na zeleninové pokrmy a také na nakládání a zavařování. Věříme, že vám budou opět k užitku.
Tipy pro skladování
Cukety: Měly by být v mírném chladu. V lednici je to v přihrádce, kde je teplota mezi 7 až 10 ºC. Tam vydrží dva až tři týdny, ovšem pouze neporušené, zdravé plody se stopkou.
Papriky: Lze je skladovat v pokojové teplotě dva až tři dny. Pro delší uchování by měly být chladničce, v přihrádce, kde není méně než 8 ºC. Papriky nakrájené na kousky jde také zamrazit.
Rajčata: Do lednice nepatří, ideální je nechat v chladné místnosti. Pokud není jiná možnost než lednice, skladovací teplota by neměla být nižší než 8 ºC a neměla by být ve stejné přihrádce s ostatní zeleninou a ovocem.
Recepty najdete v tištěném APŽ číslo 32 a něco také na našem webu.