Letní zelenina: Penne rigate s omáčkou z rajčat
POTŘEBUJETE: 400 g penne rigate 1 kg zralých rajčat 2 červené cibule 60 ml olivového oleje 1 svazek čerstvé bazalky 100 g cherry rajčat sůl mletý pepř parmazán podle chuti
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. V pánvi na oleji orestujeme cibuli, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a zvolna je rozvaříme tak, aby se odpařila téměř veškerá voda, tj. cca po dobu 15 minut na mírném ohni. To bude trvat zhruba 15 minut. Do takto připravené omáčky přidáme cherry rajčata rozkrájené na půlky, uvařené těstoviny a nahrubo nasekanou čerstvou bazalku. Krátce společně provaříme. Před podáváním zasypeme každou porci strouhaným parmazánem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 32.