Pro mlsné jazýčky: Italská placka Piadina
POTŘEBUJETE: 350 g pšeničné hladké extra silné mouky Pernerka 40 g olivového oleje 200 ml vlažné vody 1 sáček sušeného droždí ½ lžičky soli
K PODÁVÁNÍ: pesto mozarella parmskou šunku cherry rajčata
Do mísy dáme všechny ingredience zároveň a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout cca 20 minut, než se rozehřeje trouba na maximum. Pak těsto rozválíme na dvě podlouhlé placky a budeme je jemně pokapané olivovým olejem péct na pečicím papíře v troubě na maximum cca 6 – 8 minut dozlatova a dokřupava. Každou placku potřeme pestem a dozdobíme mozzarellou, parmskou šunku a rajčátky. Tip: Placky můžeme využít i za studena a naplnit je jako sendvič. Můžeme je také potřít sugem a zapéct minutku se sýrem pod grilem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 35.