Pro mlsné jazýčky: Mrkvový chlebíček se skořicí a rozinkami
POTŘEBUJETE: 150 g špaldové hladké mouky Pernerka 150 g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka 500 g najemno nastrouhané mrkve 140 ml rostlinného oleje 100 ml vlažné vody 140 g cukru 2 lžičky skořice špetku mleté vanilky 1 hrst rozinek 1 prášek do pečiva 70 g jablečného pyré
NA KRÉM: 250 g polotučný tvaroh 250 g mascarpone moučkový cukr dle chuti
Do mísy nastrouháme najemno mrkev. Poté přidáme cukr, skořici, vanilku a rozinky, které předtím namočíme do vody. Do mísy dále prosejeme mouku spolu s kypřicím práškem. Nakonec přilijeme vodu, olej a přimícháme jablečné pyré. Těsto zamícháme a nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 170 ºC asi 50 minut. Propečenost zkontrolujeme špejlí, těsto se nesmí lepit. Hotový chlebíček necháme zcela vychladnout. Pak ho ozdobíme krémem tvarohu a mascarpone, který dochutíme cukrem a vanilkou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 35.