Pro mlsné jazýčky: Sýrová pizza
POTŘEBUJETE: 530 g pšeničné hladké extra silné mouky Pernerka 20 g čerstvého droždí 1 lžičku cukru 40 ml + 300 ml vlažné vody 4 lžíce olivového oleje 12 g soli
NA NÁPLŇ: 220 ml smetany 1 ½ balení mozarelly 100 g eidamu 100 g nivy 100 g parmazánu
Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy přidáme rozdrobené droždí, 40 ml vlažné vody a cukr. Cca po 10 až 15 minutách přidáme olej, sůl, mouku a vodu a zpracujeme cca 10 minut v hladké, pružné těsto, nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň 60 minut, nebo až zdvojnásobí svou velikost. Všechny sýry nastrouháme a pak společně se smetanou smícháme se smetanou. Vykynuté těsto vyválíme do kruhu. Potřeme směsí smetany a sýrů a pečeme 12 až 15 minut na 200˚C dozlatova.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 35.