Letní ovoce: Red Velvet dort s malinami

POTŘEBUJETE: 250 g hladké mouky sůl 15 g kakaa 113 g změklého másla 300 g cukru krupice 2 velká vejce 240 ml podmáslí 150 g malin 1 lžičku jedlé sody 1 lžičku octa
NA KRÉM: 250 g mascarpone 250 g krémového sýra (žervé, lučina) 100 g moučkového cukru 350 g smetany ke šlehání 1 lžičku vanilkového extraktu
NA DOZDOBENÍ: 100 g malin
Troubu předehřejeme na 175 °C, dvě stejně velké dortové formy vyložíme pečicím papírem. V misce smícháme mouku s kakaem a špetkou soli, v jiné misce rozmačkáme maliny a smícháme je s podmáslím. V další míse vyšleháme změklé máslo, přidáme cukr a později i obě vejce a prošleháme do krémova. Pak střídavě přidáváme moučnou směs a podmáslí, mouku na třikrát, podmáslí s malinami nadvakrát. V malé misce smícháme jedlou sodu s octem, směs vypění, a rychle ji vmícháme stěrkou do těsta. Dobře promícháme a těsto rozdělíme do dvou forem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 25 až 30 minut. Necháme trochu zchladnout ve formě, pak ořízneme boky dortu a opatrně vyklopíme na chladicí mřížku. Pozor, korpus je velmi křehký. Po vychladnutí zabalíme do fólie a necháme v lednici do druhého dne. Druhý den nachystáme náplň. Mascarpone, sýr a cukr dáme do mísy a společně prošleháme. Pak přilijeme smetanu s vanilkovým extraktem a pokračujeme ve šlehání do hustého krému. Oba dortové korpusy jednou vodorovně překrojíme, vzniknou čtyři slabší pláty. Jednotlivé pláty promažeme krémem, část krému si necháme na pomazání dortu. Vršek dortu dozdobíme malinami a necháme alespoň 3 hodiny nebo do druhého dne odležet v lednici.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.