Omáčkový speciál: Hovězí guláš s fazolemi

POTŘEBUJETE: 300 g bílých fazolí 100 g slaniny 4 lžíce sádla 5 větších cibulí 800 g kližky sůl mletý pepř 2 lžičky kmínu 2 lžíce mleté papriky 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy 4 stroužky česneku 2 lžíce rajského protlaku 2 klobásky 1 lžíce majoránky Petrželku na posypání
Fazole namočíme den předem na noc do studené vody, druhý den je v té samé vodě uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a ve vyšší pánvi jí vyškvaříme. Přidáme sádlo a nasekanou cibuli, vše osmahneme. Maso očistíme a nakrájíme na kostky 3×3 cm, osolíme, opepříme, okmínujeme. Na rozpálené sádlo vhodíme na kostičky nakrájené kostičky slaniny a cibuli, kterou osmažíme. Pak přidáme maso a 10 minut restujeme. Přidáme papriku a ostatní koření včetně utřeného česneku, rajský protlak a 4 minuty restujeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec do guláše přidáme uvařené fazole, na kolečka nakrájenou klobásu, v dlaních rozemnutou majoránku a guláš dochutíme solí i pepřem. Chvíli povaříme. Podáváme s chlebem a na talíři posypeme nasekanou petrželkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! ro ženy číslo 42.