Omáčkový speciál: Rychlá smetanovo-sýrová

POTŘEBUJETE: 1 cibuli olej na smažení 200 g smetany ke šlehání (33% tuku) 1 balení taveného sýra 200 g strouhaného sýra dle chuti plnotučné mléko olej
Cibuli nasekáme najemno a orestujeme ji v hlubší pánvi na rozehřátém oleji. Ztlumíme oheň, přilijeme smetanu a promícháme. Přidáme nakrájený tavený sýr a pomocí metličky ho rozmícháme. Až se rozpustí, přisypeme najemno nastrouhaný tvrdý sýr a mícháme tak dlouho, dokud se ingredience nepropojí. Nevaříme, jen necháme lehce probublávat. Pokud je omáčka příliš hustá, naředíme ji teplým mlékem. Kdo chce omáčku hladkou, může ji na závěr rozmixovat. Podáváme třeba s noky a restovanou slaninou či jen s těstovinami, hodí se i jako doplnění k masu a bramborám.
Více receptů na omáčky najdete v tištěném Aha! ro ženy číslo 42.