Omáčkový speciál: Vepřové plátky v cikánské
POTŘEBUJETE: 6 plátků vepřového masa sůl mletý pepř 1 lžíci sádla 20 g špeku 1 cibuli 3 stroužky česneku 1 bílou papriku 1 červenou papriku 1 feferonku 1 lžíci mleté papriky 2 rajčata 2 lžíce rajského protlaku 1 lžičku cukru vývar na podlévání
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky. Mírně naklepeme, osolíme, opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme sádlo a špek nakrájený na kostičky, na kterém prudce osmažíme maso z obou stran 3 minuty. Dáme stranou a uchováme maso v teple. Do výpeku dáme orestovat nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očištěné papriky i feferonku nakrájené na kostičky a mletou papriku. Promícháme a zmírníme plamen. Přidáme nakrájená rajčata a protlak. Dochutíme cukrem. Zalijeme vývarem a necháme dusit, až bude zelenina měkká. Pak vrátíme maso a dusíme ještě společně se zeleninou. Podle potřeby osolíme, opepříme. Podáváme s bramborovou kaší.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.