Omáčkový speciál: Kuřecí plátky na paprice

POTŘEBUJETE: 200 g másla 4 kuřecí prsní řízky sůl mletý pepř 50 g másla 2 cibule 2 lžičky sladké mleté papriky 2 lžíce hladké mouky 700 ml kuřecího vývaru 200 ml smetany na vaření
Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, lehce na něm maso opečeme z obou stran a dáme stranou. Cibuli nakrájíme najemno a ve stejné pánvi ji necháme pomalu zesklovatět. Poté ji zasypeme sladkou mletou paprikou a moukou, necháme krátce zasmahnout, zalijeme vývarem a promícháme. Maso vrátíme zpět do směsi a dusíme, dokud nebude měkké (cca 15 minut). Poté ho opět vyjmeme a naopak přidáme smetanu a omáčku rozmixujeme dohladka. Na mírném ohni ji ještě jen krátce prohřejeme a můžeme podávat, například s knedlíkem či těstovinami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.