Omáčkový speciál: Dušené hovězí na pepřové omáčce

POTŘEBUJETE: 100 g hovězího loje 2 cibule 400 g hovězího krku 1 hrst celého černého pepře 1,2 l hovězího vývaru 1 lžičku kmínu 1 lžíci sádla 1 lžíci hladké mouky sůl mletý pepř
Na hovězím loji osmahneme cibuli do světle hnědé barvy. Mezitím nakrájíme maso na menší kousky. Kuličky pepře nasucho opražíme na pánvi a pak je spolu s masem přidáme k cibuli. Opečeme hovězí ze všech stran. Podlijeme ho trochou vývaru, aby bylo ponořené, přidáme kmín a pomalu dusíme. Po hodině a půl by maso mělo být dostatečně měkké. Vyndáme ho z hrnce a šťávu dolijeme zbylým vývarem. Přivedeme k varu. Připravíme si sádlovou jíšku. Do rozpuštěného sádla vmícháme mouku a restujeme dozlatova. Hotovou jíškou zahustíme vývar s masem a pořádně promícháme. Omáčku přecedíme přes jemné síto. Vrátíme maso do omáčky, osolíme a opepříme. Můžeme přidat i pár kuliček pepře z cedníku. Servírujeme s dušenou rýží nebo s knedlíkem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.