Omáčkový speciál: Dýňová

POTŘEBUJETE: ½ menší dýně Hokkaido 4 mrkve 1 kousek pórku (cca 20 centimetrů) olej na smažení 1 lžičku grilovacího koření bez soli ½ lžičky kurkumy 150 ml vývaru sůl 200 ml kokosového mléka
Dýni a mrkve očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pórek omyjeme, naporcujeme ho na nudličky a v hluboké pánvi na rozpáleném oleji ho necháme zavadnout. Poté k němu přidáme dýni a mrkev, zaprášíme kořením a krátce orestujeme. Přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme cca 20 minut, dokud nebude zelenina měkká. Pokud je omáčka příliš řídká, odkryjeme pokličku a necháme ještě chvíli vařit. Poté promixujeme, vmícháme kokosové mléko a ještě krátce prohřejeme. Výborná je k plněným těstovinám, nebo s noky.
Více receptů na omáčky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.