Omáčkový speciál: Pikantní buřtguláš
POTŘEBUJETE: 1 lžíci sádla 1 cibuli 4 špekáčky 4 velké brambory 2 lžičky mleté papriky 4 stroužky česneku sůl mletý pepř 3 kuličky nového koření 2 bobkové listy hladkou mouku a vodu na záklechtku 1 lžíci sušené majoránky 1 konzervu červených fazolí
V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přihodíme na půlkolečka nakrájené špekáčky, necháme osmažit. Pak přidáme na větší kostky nakrájené brambory, mletou papriku, utřený česnek, sůl, pepř, ostatní koření a pořádně promícháme. Zalijeme vodou a vaříme 12 minut, dokud nám nezměknou brambory. Poté zahustíme zátřepkou a necháme přejít varem. Nakonec přidáme majoránku a fazole. Krátce necháme přejít varem a případně dosolíme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.