Zelňačka s tofu
POTŘEBUJETE: olej 1 větší cibuli 2 lžíce mleté sladké papriky 450 g kysaného zelí 1 ½ l vývaru sůl kmín mletý pepř 2 bobkové listy 3 střední brambory 3 lžíce hrašky 150 g tofu 4 stroužky česneku 1 zakysanou smetanu
V hrnci si rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli a mletou papriku. Přidáme zelí, přilijeme vývar, osolíme, okmínujeme, opepříme a pro zvýraznění chuti přihodíme bobkový list. Necháme vařit asi 10 minut a přidáme oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory. V hrnku s vodou si rozkvedláme hrašku a přimícháme ji do polévky. To vše necháme ještě 20 minut povařit. Před koncem varu přidáme na malé kostky nakrájené tofu s prolisovaným česnekem. Na závěr vlijeme do polévky zakysanou smetanu, která jí zjemní.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.