Plody podzimu: Švestkový crumble

POTŘEBUJETE: 500 g pokrájených švestek 1 panák cherry, amaretta nebo kvalitního rumu 1 lžíci bio hladké mouky Babiččina volba
NA DROBENKU: 3 lžíce vloček 3 lžíce mandlové mouky 3 lžíce celozrnné špaldové mouky Babiččina volba 4 lžíce třtinového cukru 2 lžíce měkkého másla 2 lžíce lískooříškového krému s čokoládou 3 lžíce lískových oříšků
Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme, nakrájíme na měsíčky a vložíme do zapékací mísy. Zalijeme je alkoholem, posypeme hladkou moukou a důkladně promícháme. Troubu rozehřejeme na 180 – 200°C. Všechny ingredience na drobenku dáme do hlubší mísy, promícháme a prsty vytvoříme drobenku. Poté z ní odebereme kousek, naneseme na ovoce a vše lehce přitiskneme ke dnu. Další vrstvu drobenky už necháme volně, aby se propekla dokřupava. Pečeme 25–30 minut, záleží na tom, jak pevné švestky jsou. Dobrým ukazatelem je, že začnou bublat. Crumble podáváme nejlépe ještě horký, s jogurtem nebo zmrzlinou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.