Plody podzimu: Košíčky s hruškami

POTŘEBUJETE 125 g hery 150 g hladké pšeničné mouky 50 g hladké žitné mouky 90 ml piva
NA NÁPLŇ: 12 lžiček strouhanky na dno košíčků 2 hrušky 12 lžiček pomazánkového másla 100 g hrubě nastrouhané nivy nebo gorgonzoly 2 hrsti strouhanky na drobenku 4 lžíce nastrouhaného parmazánu 100 g hery 1 hrst mandlí
Studenou heru nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme na vláčné těsto. Papírové košíčky vložíme do plechu na muffiny. Skleničkou vykrájíme kolečka těsta trochu větší, než je spodní průměr muffinů, a vtlačíme do košíčků vysypaných strouhankou. Pak přidáme asi lžičku nadrobno nakrájených hrušek, lžičku pomazánkového másla a rozdrobenou gorgonzolu. Připravíme si drobenku. Strouhanku v míse ručně smícháme s parmazánem a herou, dokud nevznikne drobenka. Posypeme muffiny drobenkou, navrch přidáme mandle a pečeme na 180°C asi 25 minut, dokud okraje těsta a drobenka nezezlátnou. Podáváme jako chuťovku.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.