Plody podzimu: Nepečený jablečný koláč
POTŘEBUJETE: 2 kg jablek 6 lžic krupicového cukru 3 lžíce citronové šťávy mletou skořici 400 ml studené vody 100 g vanilkového pudinku v prášku 1 sáček dětských piškotů
Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, přidáme cukr, šťávu z citronu, špetku skořice a 250 ml vody. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Můžeme použít šťouchadlo na brambory a jablka pak trochu rozmačkat. Když jsou jablka měkká, nalijeme tam pudink rozmíchaný ve zbytku vody a ještě trochu povaříme do zhoustnutí. Odstavíme. Na dno dortové formy dáme pečicí papír, naskládáme piškoty, zalijeme jablečnou směsí, uhladíme a dáme do chladu. Druhý den krájíme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.