Houbové recepty: Kuřecí prsa v houbové omáčce

POTŘEBUJETE: 4 kuřecí prsa olivový olej 1 snítku rozmarýnu 1 cibuli 1 špetku sušeného tymiánu 100 ml bílého vína 200 g lesních hub 150 g žampionů 300 ml zeleninového vývaru 200 ml smetany ke šlehání 2 lžíce hladké mouky 125 g másla sůl mletý pepř
Kuřecí prsa omyjeme a lehce naklepeme. Poté potřeme olivovým olejem a nadrceným rozmarýnem. Pak je zabalíme do alobalu a necháme odležet v lednici cca 15 minut. Na oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a tymián, podlijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté přidáme nakrájené lesní houby a žampiony a orestujeme, přilijeme vývar a chvíli podusíme. Směs podlijeme smetanou smíchanou s hladkou moukou a asi 10 minut provaříme. Nakonec zjemníme máslem. Odložená prsa osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran dozlatova. Hotová prsa nakrájíme na plátky a podáváme s připravenou houbovou omáčkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 36.