Plody podzimu: Margot bábovka

POTŘEBUJTE 1 jablko 1 tyčinku Margot 3 vejce 175 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 150 ml oleje 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 250 ml mléko citronovou kůru tuk a hrubou mouku na formu 1 lžíci kakaa
Troubu rozehřejeme na 175°C. Jablko oloupeme, nastrouháme najemno a tyčinku Margot nahrubo. Ve větší míse vyšleháme žloutky s oběma cukry do pěny. Postupně přiléváme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě s mlékem přidáváme, za stálého míchání, ke směsi žloutků. Dále přidáme citronovou kůru, nastrouhané jablko a tyčinku Margot. V čisté míse vyšleháme sníh z bílků a opatrně jej vmícháme do připraveného těsta. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Větší část těsta vlijeme do formy, zbylé těsto obarvíme kakaem a vlijeme na těsto ve formě. Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme 50 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.