Plody podzimu: Krůtí roláda s kaštany
POTŘEBUJETE: 8 plátků krůtích prsou sůl mletý pepř 8 plátků anglické slaniny olivový olej
Na nádivku: 3 plátky toustového chleba 50 ml mléka 250 g mletého drůbežího masa 200 g jedlých kaštanů 2 vejce 1 cibuli 2 lžíce másla petrželku sůl mletý pepř
Chléb namočíme do mléka, vymačkáme a spojíme v míse s masem, vařenými a nasekanými kaštany, vejci, najemno nasekanou cibulí, rozpuštěným máslem, nasekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a uložíme do chladu. Plátky krůtího masa lehce osolíme, opepříme. Na každý položíme slaninu a lžící naneseme nádivku. Srolujeme, spíchneme nebo převážeme kuchyňským provázkem. Mezitím předehřejeme troubu na 200 °C. Rolky narovnáme do pekáčku, zakápneme olejem a za občasného obracení pečeme dozlatova, přibližně 45 minut. Rolky podáváme se zeleninou oblohou nebo vařeným bramborem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 35.