Plody podzimu: Kakaovo-oříškové sušenky

POTŘEBUJETE: 125 g kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa 70 g lískových ořechů 140 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo 1 lžičku prášku do pečiva 1 lžičku mořské soli 1 lžičku sody na pečení 140 g másla 260 g třtinového cukru 2 lžíce vanilkového cukru 1 vejce
Čokoládu a ořechy nasekáme na malé kousky. Mouku prosejeme do mísy a přisypeme prášek do pečiva, mořskou sůl a sodu na pečení. V jiné míse smícháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem a ručně, nebo mixérem mícháme, dokud nevznikne hladký krém. Přidáme vejce a znovu promícháme tak, aby se vše pěkně spojilo. Do krému postupně přimícháme směs mouky, až vznikne hladké těsto. Zapracujeme do něj i čokoládu a ořechy, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odležet v lednici asi jeden den. Poté vyložíme plech pečícím papírem a poklademe na něj kopečky těsta ve velikosti, podle toho, jaké chceme mít sušenky. Dáváme jen pozor, aby byl mezi nimi dostatečný rozestup. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 20 minut dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.