Plody podzimu: Sekaná s kapustou
POTŘEBUJETE: 100 g kapusty 1 cibuli 1 starší rohlík 100 ml mléka 600 g mletého masa 2 vejce 1 lžíci hořčice 3 stroužky česneku ½ lžičky mletého kmínu 2 lžičky majoránky sůl mletý pepř
Kapustu zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Rohlík nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Na pánvi v rozpáleném oleji opečeme cibuli, přidáme kapustu, kterou osolíme, opepříme a posypeme kmínem a krátce opečeme, aby zavadla (cca 2 až 3 minuty). Přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme, podlijeme trochou vody a podusíme asi 5 minut. Odstavíme a necháme zchladnout. Mleté maso smícháme s vejcem, hořčicí a vyždímaným pečivem. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Dobře propracujeme. Nakonec vmícháme směs z pánve, propracujeme a dáme do formy na srnčí hřbet vymazané olejem a vysypané strouhankou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 ºC asi 50 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.