Plody podzimu: Bramborové knedlíky s meruňkami

POTŘEBUJETE: 700 g brambor 250 g polohrubé mouky 1 vejce sůl
Na náplň: 12 meruněk 150 g másla 50 g marcipánu 60 g strouhanky cukr moučku máslo
Brambory oloupeme, uvaříme a necháme vychladnout, až pak nastrouháme najemno a přidáme k nim mouku, vejce a sůl. Rukama vypracujeme těsto. Meruňky očistíme, vypeckujeme a do jádra každé vložíme kuličku z marcipánu. Z bramborového těsta tvoříme v dlani placičky, do kterých balíme meruňky. Knedlíky vaříme v osolené vodě 7 až 8 minut. Poté je vyndáme, propíchneme každý vidličkou a pokapeme rozpuštěným máslem. Na zbytku másla na pánvi opražíme strouhanku. Když začne vonět, stáhneme pánev z plotny a dosypeme k ní moučkový cukr a promícháme. Knedlíky podáváme teplé, přelité máslem a posypané sladkou strouhankou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.