Pro dobrý spánek: Medový losos se salátem

POTŘEBUJETE 320 g krup 1 cuketu 1 červenou cibuli 100 ml jablečného octu 2 lžíce cukru Sůl Pepř 1 hrnek mraženého hrášku 4 lžíce olivového oleje 2 lžíce citronové šťávy Na lososa 600 g lososa 1 lžíci uzené mleté papriky 80 g medu 80 ml olivového oleje Sůl
Kroupy propláchneme a dáme vařit podle návodu na obalu. Vaříme dokřupava asi 15 minut. Slijeme a odložíme stranou. Cuketu podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na tenké proužky. V míse smícháme ocet, cukr. Až se cukr rozpustí, osolíme a opepříme. Do nálevu vložíme cuketu a cibuli a necháme marinovat. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na lososa v misce rozšleháme papriku, med a olej. Filet položíme na plech vyložený pečícím papírem a důkladně potřeme vzniklou glazurou. Posypeme solí, vložíme dotroubí a pečeme 15 minut, aby byl losos středně propečený. Pak vyndáme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím spaříme hrášek. Prošleháme olivový olej s citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Vzniklou zálivku vmícháme do uvařených krup. Cibuli a cuketu vyjmeme z marinády, necháme okapat a přidáme do krup společně s hráškem. Salát servírujeme na talíř a položíme na něj rybu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.