Plody podzimu: Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem

POTŘEBUJETE: 800 g brambor 300 g uzeného masa 200 g hrubé mouky 80 g krupice 1 vejce 1 hrst hladké mouky na pomoučení válu sůl
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Mezitím povaříme uzené maso po dobu cca 20 minut. Maso necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. K nastrouhaným bramborám nasypeme mouku, krupici a vyklepneme vejce. Osolíme a vypracujeme měkké a nelepivé těsto. To rozdělíme na 4 části a na pomoučeném válu ho postupně rozválíme na plát o tloušťce asi půl cm. Rozdělíme jej na stejně velké čtverce. Do velkého hrnce mezi tím nalijeme 3 litry vody, osolíme a přivedeme ji k varu. Teprve pak pokračujte v přípravě knedlíků. Doprostřed každého čtverce dáme hromádku uzeného masa, zabalíme a vytvoříme kulatý knedlík. Hotové knedlíky opatrně přesuneme do vroucí vody a přivedeme k varu. Vaříme 10 až 12 minut podle velikosti knedlíků. Poté slijeme, každý knedlík propíchneme vidličkou a ihned podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.