Recepty z květáku: Květákový krém s krutony
POTŘEBUJETE: 1 – 2 květáky 4 středně velké brambory sůl 1 l vody nebo zeleninového vývaru 150 ml sladké smetany 4 krajíce chleba 1 lžíci másla 2 stroužky česneku 1 chilli papričku 1 hrst petržele
Květák a brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme, vložíme do osolené vody nebo vývaru a vaříme doměkka. Rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a přidáme smetanu. Promícháme, a ještě chvilku povaříme. Mezi tím připravíme krutony. Ze staršího chleba, vybereme střídku, nakrájíme na kostičky, přidáme rozpuštěné máslo smíchané s prolisovaným česnekem, nakrájenou chilli papričkou a petrželkou. Vše spolu dobře promícháme a vložíme do rozehřáté trouby. Sušíme cca 10 minut při teplotě 150 ° C, občas promícháme. Hotovou polévku posypeme krutony a zakápneme olivovým olejem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 32.