LETNÍ OVOCE: Malinový džem s limetou

POTŘEBUJETE: 1 kg malin 350 – 400 g cukru 10 g ovocného citrusového pektinu Labeta šťávu z 1 limetky
Maliny smícháme s cukrem a 24 hodin necháme macerovat v lednici. Následující den si připravíme sklenice. Umyjeme je v horké vodě a sterilizujeme v troubě na 100 °C. Maliny s cukrem přivedeme k varu, případnou pěnu sbíráme, aby džem zůstal čirý. Po pár minutách přidáme šťávu z limety a pektin smíchaný s trochou cukru. Promícháme a 3 až 5 minut povaříme. Provedeme želírovací test. Trochu džemu dáme na talířek, a pokud má džem požadovanou konzistenci a nestéká z talířku, naplníme jej do horkých sklenic, uzavřeme a uskladníme na tmavé a suché místo.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.