Pečivo pro letní dny: Hamburgerové bulky
POTŘEBUJETE: 150 ml vlažného mléka 1 lžíci cukru ½ kostky droždí 250 g hladké mouky na kynutá těsta Babiččina volba 2 žloutky 1 vejce 80 ml oleje sůl Na dokončení: 1 rozšlehané vejce s trochou mléka mák, sezam nebo kmín
Z mléka, cukru a droždí vymícháme lžičkou kvásek a necháme ho vzejít. Do mísy dáme mouku, žloutky, vejce, olej a špetku soli. Přidáme kvásek a pomocí robota zpracujeme hladké, pružné těsto. Trvá to asi 5–7 minut. Necháme pod utěrkou asi hodinu kynout. Posypeme vál mouku, těsto rozdělíme na 6 stejně velkých kousků. Bulky dáme na plech s pečicím papírem s odstupy, pečením nakynou. Před vložením do trouby je potřeme rozšlehaným vejcem v mléce a posypeme mákem, sezamem nebo kmínem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.