Pečivo pro letní dny: Foccacia

POTŘEBUJETE: 250 g hladké pizza mouky Babiččina volba 125 ml vlažné vody 15 g sušeného droždí sůl 2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji 50 ml olivového oleje
V míse smícháme mouku, sůl, vodu, droždí a olivový olej. Hnětačem zpracujeme těsto, trvá to asi 8–10 minut, aby těsto bylo hladké a nelepivé. Na závěr do něj vmícháme scezená a pokrájená sušená rajčata. Necháme kynout na teplém místě 45–60 minut pod čistou utěrkou. Poté ho rozdělíme na dva bochánky a na plechu s pečicím papírem vytvarujeme placku asi 2–3 cm vysokou. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme v rozehřáté troubě při 210 °C zhruba 15–20 minut do zezlátnutí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.