LETNÍ OVOCE: Mangový džem s broskvemi

POTŘEBUJETE: 700 g broskví 1 nejzralejší mango 800 g cukru 1 ovocný pektin Labeta šťávu z 1 citronu kyselinu citronovou dle potřeby
Broskve je nejprve třeba naříznout, spařit a oloupat. Společně s mangem je nakrájíme na drobno. Směs můžeme dle chuti i lehce rozmixovat. Cukr smícháme s pektinem, spojíme s ovocem, přidáme citronovou šťávu a přivedeme k varu. Průběžně ochutnáváme, a chuť doladíme kyselinou citronovou, která nám zároveň pomůže marmeládu zakonzervovat. Pokud se při vaření objeví pěna, opatrně ji odebíráme. Hotovou marmeládu můžeme plnit buď do sterilizovaných skleniček a otáčet dnem vzhůru, nebo ji zavařit v troubě či hrnci ponořené ve vodě.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.