LETNÍ OVOCE: Krupicové knedlíčky s meruňkami

POTŘEBUJETE: 250 g jemné krupičky Babiččina volba 250 ml plnotučného mléka 1 vejce 200 g čerstvých meruněk 1 lžíci meruňkové marmelády 1 balení crème fraîche čerstvou mátu moučkový cukr pistácie
Do třílitrového hrnce napustíme dostatek vody a začněme ji přivádět k varu. V misce mezitím smícháme krupičku, mléko a vejce a necháme asi 10 minut stát. Ze začátku je těstíčko ještě tekuté, ale krupička nasaje z mléka tekutinu a lehce nabobtná. Meruňky opláchneme, vypeckujeme a pokrájíme na čtvrtiny. Dáme je do hrnce, doplníme marmeládou a trochou vody a vaříme je na mírném plameni, dokud nezískají konzistenci omáčky. Z těsta tvoříme pomocí lžíce nebo vlhkou rukou noky velikosti malé meruňky a sázíme je do vroucí vody. Vaříme několik minut, než vyplavou. Při servírování nejdříve rozdělíme na talíře omáčku, na ni dáme noky a navrch crème fraîche a čerstvou mátu. Na závěr posypeme moučkovým cukrem a nasekanými pistáciemi.
Více receptů najdete v tištěšném Aha! pro ženy číslo 23.