LETNÍ OVOCE: Jahodový džem s kakaovými boby

POTŘEBUJETE: 1 balení JamFix 3:1 Labeta 300 g cukru (dle chuti a sladkosti jahod lze přidat) 900 g jahod 1 citron 4 lžíce drcených nepražených kakaových bobů Iswari
JamFix promícháme s dvěma lžícemi cukru. Omyté a očištěné jahody a zbylý cukr rozmixujeme a dáme do hrnce. Poté je smícháme s připraveným JamFixem a přilijeme také šťávu z citronu. Dále si připravíme čisté a suché, ideálně předem vyvařené, skleničky. Jahodovou směs promícháme, přivedeme k varu a poté přidáme i kakaové boby. Povaříme 5 minut, a ještě horký džem plníme do skleniček. Skleničky ihned zavíčkujeme a otočíme na chvíli dnem vzhůru. Džem můžeme pro delší trvanlivost také zavařit, v hrnci s vodou na mírném stupni cca 20 minut, nebo ve vodní lázni v troubě.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.