LETNÍ OVOCE: Broskvové chilli čatní

POTŘEBUJETE: 700 g broskví celý římský kmín celá semínka koriandru 1 cibuli 1 stroužek česneku 1 jalapeňo papričku 2 limetky 1 balíček Lako Labeta 150 g želírovacího cukru čerstvě mletý pepř
Broskve spaříme, oloupeme a nakrájíme na drobno. Mezitím na sucho ve vysoké pánvi necháme rozvonět římský kmín a koriandr – pozor, snadno se můžou spálit. Hned potom přidáme všechny ostatní suroviny pokrájené na jemno, šťávu a kůru z limetek a dobře promícháme. Lako je důležité přidat pouze podle potřeby, abychom neměli čatní přesolené. Želírovací cukr přidáváme také postupně, podle chuti. Čatní zavařujeme stejně jako všechny džemy, tedy ponořené ve vodě na plotně či v troubě, anebo plníme do horkých sterilizovaných skleniček a obracíme dnem vzhůru.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.