LETNÍ OVOCE: Meruňkové kynuté koláče

POTŘEBUJETE: 500 g hladké mouky Babiččina volba na kynuté těsto 40 g droždí 50 g krystalového cukru 250 ml mléka 75 g rozpuštěného másla + na potření špetka soli 1 vejce 1 citron 6 meruněk
NA NÁPLŇ: 1 vanilkový pudink 1 vanilkový cukr 400 ml mléka
Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Z droždí, lžíce cukru a 3 lžic mléka necháme vzejít kvásek. Následně smícháme mouku, zbylý cukr a mléko, rozpuštěné máslo, vejce, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru, kvásek a vypracujeme těsto. Zakryjeme ho utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Puding uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Meruňky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, který potřeme rozpuštěným máslem a srolujeme. Vzniklý válec rozkrájíme na kolečka, v každém uděláme důlek, dáme do něj puding a polovinu meruňky. Pečeme v troubě cca 30 – 40 minut a na závěr pocukrujeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.