LETNÍ OVOCE: Jahodová bublanina

POTŘEBUJETE: 3 vejce 140 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 125 ml rozpuštěného másla nebo oleje + na formu 220 ml vlažného mléka 360 g mouky Babiččina volba dortová + plus na formu špetku soli 1 lžíci kypřicího prášku kůru z 1 citronu 300 g jahod
Žloutky vyšleháme s oběma cukry a do směsi pak vmícháme i máslo a mléko. V jiné nádobě vyšleháme z bílků pevný sníh. Ve větší míse smícháme mouku, sůl, kypřicí prášek a strouhanou kůru z citronu. Poté k moučné směsi přidáme žloutkovou směs a na závěr vmícháme i sníh. Vzniklé těsto vlijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy (např. dortové o průměru 28 cm). Navrch přidáme omyté, očištěné a na půlky nakrájené jahody. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C přibližně 30 minut. Tip: Jahody předem obalíme v mouce, aby nepropadly na dno formy.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.