Polévky na zahřátí: Indická cizrnová
POTŘEBUJETE: 1 velkou cibuli kousek zázvoru (cca 3 cm) 1 stroužek česneku rostlinný olej 1 lžičku koření garam masala 1 l zeleninového vývaru 2 velké mrkve 400 g sterilované cizrny 100 g zelených fazolek pokrájené sůl mletý pepř čerstvý koriandr
Cibuli nakrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme najemno a česnek prolisujeme. V hrnci na oleji krátce zpěníme cibuli, poté přidáme zázvor a česnek a společně opékáme asi dvě minuty. Vsypeme koření garama masala a mícháme další minutu. Následně přilijeme vývar a přidáme oloupanou a na drobné kostky nakrájené mkve a necháme probublávat deset minut. Poté vsypeme propláchnutou a scezenou cizrnu pomocí tyčového mixéru promixujeme, ale jen lehce, aby větší část zeleniny a cizrny zůstala vcelku. Doplníme zelenými fazolkami pokrájenými na menší kousky a vaříme 3 – 5 minut, aby změkly. Podle chuti osolíme, opepříme a vsypeme trochu nasekaného koriandru.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.