Polévky na zahřátí: Dýňová polévka s červenou čočkou
POTŘEBUJETE: ¼ dýně 2 mrkve 1 batát 1 středně velkou cibuli kousek zázvoru (asi 3 cm) 2 lžíce Ghíčka s kurkumou a pepřem drcený kmín koriandr 1,5 l vody nebo zeleninového vývaru ½ hrnku červené čočky sůl hladkolistou petržel
Dýni, mrkve a batát očistíme, oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Cibuli nasekáme nadrobno. Zázvor nastrouháme najemno. V hrnci rozehřejeme ghíčko a přidáme nejprve zázvor, kmín a koriandr, aby se koření mohlo hezky rozvonět. Pak vsypeme všechnu další pokrájenou zeleninu a krátce opečeme, aby se tuk, zelenina a koření vzájemně propojily. Následně vsypeme čočku a vše v hrnci zalijeme 1,5 litrem vody, nebo vývarem, a osolíme. Polévku povaříme asi 20 minut a po této době ji rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou. Tip Andrey Zpěvákové Dostálové z Českého ghíčka: Polévku podávejte s nasucho opečenými dýňovými a slunečnicovými semínky a lžičkou dýňového oleje.