Moučníky: Jablečná buchta se skořicí a šlehačkou
POTŘEBUJETE: Na těsto: 4 vejce 1 Vanilinový cukr Labeta 100 g cukru (třtinový nebo krupice) 80 ml oleje 150 ml vody 1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta 200 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
Na jablečnou vrstvu: 1 kg nastrouhaných jablek cukr dle chuti na doslazení 2 sáčky vanilinového pudinku 200 ml vody
Na ozdobení: 300 ml smetany ke šlehání skořicový cukr
Smícháme žloutky s cukrem a přidáme zbylé ingredience na těsto kromě bílků, z nich uděláme sníh a na závěr ho lehce vmícháme. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a pečeme při teplotě 170 °C cca 20 minut. Mezitím dáme do hrnce jablka s cukrem, provaříme je, dokud nezměknou, a poté zasypeme pudinkovým práškem a zalijeme vodou. Směs mícháme, až zhoustne. Hotovou náplň rozetřeme na upečený korpus a necháme pořádně vychladnout. Na závěr ozdobíme buchtu vyšlehanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.
Více receptů na moučníky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.