Polévky na zahřátí: Minestrone

POTŘEBUJETE:
2 mrkve
2 řapíky celeru
1 bramboru
4 listy kapusty
3 stroužky česneku
1 větší cibuli
olivový olej
400 g konzervovaných rajčat
1 zeleninový bujón
400 g konzervovaných bílých fazolí
sůl mletý pepř
30 g strouhaného parmazánu
čerstvé bylinky dle chuti
Všechnu zeleninu očistíme, co je třeba oloupeme, a nakrájíme na malé kousky. Ve větším hrnci orestujeme na olivovém oleji cibuli dozlatova, poté přidáme mrkev, celer, bramboru, česnek a necháme zatáhnout. Přilijeme vodu, vmícháme konzervovaná rajčata, zeleninový bujón a vaříme asi 15 – 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Následně vsypeme nakrájené listy kapusty a propláchnuté fazole. Povaříme 5 minut, dle chuti osolíme a opepříme. Před podáváním posypeme sýrem a bylinkami.
Více recetů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.