Moučníky: Čokoládovo-kávový dort
POTŘEBUJETE: Na těsto: 220 g másla 440 g cukru krupice 2 lžíce rumu 4 vejce 300 g hladké mouky 60 g holandského kakaa 2 ½ lžičky kypřicího prášku ½ lžičky soli 250 ml mléka 80 ml baileys (nebo podobného likéru)
Na krém: 750 g mascarpone 120 g cukru moučka 2 lžíce rozpustné kávy 2 lžíce vroucí vody
Na polevu: 400 g tmavé čokolády 125 ml smetany ke šlehání
Troubu předehřejeme na 160 °C. Máslo, cukr a rum šleháme v robotu 10 až 12 minut na světlou krémovou hmotu. Postupně přidáváme vejce. Poté přisypeme mouku, kakao, prášek do pečiva, sůl a mléko. Pak směs rozdělíme do dvou máslem vymazaných forem a pečeme 40 až 45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 10 minut vychladnout ve formě a pak vyklopíme. Krém připravíme z mascarpone, které našleháme s moučkovým cukrem a dvěma lžícemi instantní kávy rozpuštěnými ve dvou lžících vroucí vody. Oba upečené korpusy horizontálně rozřízneme a každý ze čtyř dílů pokapeme baileys. Jeden díl potřeme třetinou krému, na něj položíme další korpus, potřeme druhou třetinou mascarpone, na něj dáme třetí korpus, potřeme zbylým krémem a přiklopíme posledním korpusem. Na závěr uděláme polevu. Čokoládu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni. Deset minut chladíme, pak polevou potřeme vršek i boky dortu.
Více eceptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.