Všechny chutě masopustu: Vepřový guláš
POTŘEBUJETE: 800 g vepřové plece 400 g cibule 3 lžíce sádla 1 lžičku celého kmínu 3 kuličky nového koření 5 kuliček celého pepře 2 bobkové listy 2 lžíce mleté sladké papriky 3 stroužky česneku 1 lžíci rajského protlaku 2 lžíce hladké mouky sůl mletý pepř 1 lžičku sušené majoránky masový vývar nebo vodu
Ve velkém kastrolu osmažíme na rozpáleném sádle nakrájenou cibuli dohněda. Maso nakrájíme na větší kostky, přidáme k cibuli a osmažíme lehce dozlatova. Zasypeme kmínem a mletou paprikou, zarestujeme a zalijeme vývarem (nebo vodou). Přidáme celé koření, sůl, prolisovaný česnek a rajský protlak a vše dusíme zhruba hodinu. Podle potřeby doléváme vývar nebo vodu. Když je maso měkké, guláš zahustíme moukou a dobře provaříme. Dochutíme solí a mletým pepřem, přidáme majoránku a podáváme s knedlíkem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.