Všechny chutě masopustu: Křehká srdíčka
POTŘEBUJETE: 250 g másla 450 g hladké mouky 200 g moučkového cukru špetku vanilky kůru z 1 citronu 3 žloutky 1 lžíci studené vody
Na polevu: 2 lžíce citronové šťávy 200 g moučkového cukru 2 lžíce horkého mléka 2 lžíce rumu potravinářské barvivo cukrářské zdobení
Máslo, mouku, cukr, žloutky, vanilku a citronovou kůru v míse rychle zpracujeme na drobenku a pak prohněteme na tužší těsto, vodu přidáme podle potřeby. Těsto zabalíme do fólie a necháme aspoň půl hodiny v chladu. Pak rozválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme srdíčka a dáváme na plech s pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na180 ºC a pečeme asi 12 minut do světlé barvy. Z předepsaných surovin utřeme polevu, vychladlé cukroví jí potřeme a zdobíme dle fantazie.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.