Všechny chutě masopustu: Koblížky s ricottou

POTŘEBUJETE: 2 lžičky sušeného droždí 125 ml vlažného mléka 2 lžíce krupicového cukru 50 g rozehřátého másla 340 g hladké mouky 2 vejce olej na smažení moučkový cukr na posyp
Na náplň: 250 g ricotty 1 lžičku jemně nastrouhané citronové kůry 2 lžičky krupicového cukru 80 g propláchnutých rozinek
Přísady na náplň smícháme v misce, zakryjeme a odložíme do chladničky. Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru dáme do mísy a necháme na teplém místě 10 minut stát, aby se na povrchu utvořily bubliny. Přidáme máslo, mouku, vejce a zbylý cukr. Vypracujeme těsto, dáme ho do mísy mírně vymazané olejem, přikryjeme vlhkou utěrkou a uložíme na teplé místo kynout na asi 45 minut. Pak těsto pořádně prohněteme, rozdělíme na poloviny, rozválíme na 1 cm vysokou placku a vykrájíme skleničkou kolečka. Na polovinu z nich dáme náplň a přiklopte druhou půlkou. Necháme ještě 30 minut kynout a pak smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Osušíme přebytečný tuk papírovou utěrkou a poprášíme moučkovým cukrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.