Všechny chutě masopustu: Škvarkové placky

POTŘEBUJETE: 20 g droždí 1 lžíci cukru 150 ml mléka 2 vejce (z toho jedno na potření) drcený kmín 180 g sádla 120 g vepřových škvarků 500 g polohrubé mouky mletý pepř sůl hrubozrnnou sůl a kmín na posypání
Droždí rozmícháme s cukrem, přidáme teplé mléko, jedno vejce, nasekané škvarky, mouku, kmín a rozpuštěné sádlo. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Pomoučníme vál a těsto rozválíme na plát silná asi 1 centimetr. Vykrájíme kolečka pomocí vykrajovátka nebo sklenice. Poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Necháme ještě 20 minut kynout. Potřeme vajíčkem, posypeme kmínem a solí a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečeme dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.