Všechny chutě masopustu: Pečené koleno na rozmarýnu

POTŘEBUJETE: 4 zadní vepřová kolena 6 stroužků česneku 5 l vody 200 g soli ½ hrsti divokého koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) 2 snítky rozmarýnu
Vyřízneme z masa slabší kost, silnější kost ponecháme, jen ji kolem dokola ořízneme. Kůži nařežeme do mřížky proužky. Potom kolena důkladně pomažeme utřeným česnekem ze všech stran i zevnitř. Ve vodě rozmícháme sůl, přidáme divoké koření a kolena do roztoku naložíme na 2 dny. Pak je opláchneme, vložíme na pekáč, posypeme rozmarýnem, podlijeme trochou vody a přikryjeme poklicí nebo alobalem. V troubě pečeme 3 hodiny dusit, pak kolena odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 ºC a necháme ještě 30 až 45 minut péct dokřupava. Podáváme s hořčicí, křenem, nakládanou zeleninou a chlebem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.