Kynuté skořicové rolky

Na těsto: ½ kostky droždí 250 ml rostlinného mléka 2 lžíce cukru 400 g hladké mouky (část můžeme nahradit celozrnnou či špaldovou) 45 g rostlinného másla Špetku soli
Na náplň: 50 g rostlinného másla 100 g cukru 40 g vlašských ořechů 1 lžíci mleté skořice
Na polevu: moučkový cukr rostlinné mléko
Nejdříve si v misce rozdrobíme droždí, přidáme přibližně 100 ml vlažného rostlinného mléka, lžíci cukru a promícháme. Posypeme lžičkou mouky a necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, rozpuštěné rostlinné máslo a kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout přibližně jednu hodinu. Z rozpuštěného rostlinného másla, cukru, nasekaných ořechů a skořice připravíme náplň. Na pomoučené pracovní desce vyválíme z vykynutého těsta obdélník, který rovnoměrně potřeme náplní. Těsto zatočíme a nakrájíme na 10 až 12 šneků, které dáme do formy vyložené pečícím papírem. Necháme ještě 15 minut kynout pod utěrkou a vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C. Před pečením můžeme rolky potřít rozpuštěným rostlinným margarínem. Pečeme asi 25 minut, až rolky zezlátnou. Na polevu postupně zašleháme cukr do mléka do požadované konzistence. Rolky zdobíme až po vychladnutí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 5.