Zapečené batáty plněné pečenou cizrnou a avokádem

POTŘEBUJETE: 2 batáty ¾ hrnku uvařené cizrny 1 lžíci olivového oleje špetku chilli ½ lžičky římského kmínu ½ lžičky soli 1 avokádo ¼ hrnku rostlinného jogurtu obohaceného o vápník 1 lžíci citronové šťávy 1 lžíci lahůdkového droždí sůl pepř chilli, čerstvý koriandr
Batáty omyjeme, očistíme a zabalíme do alobalu. Pečeme přibližně 50 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Cizrnu propláchneme, scedíme a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pokapeme olivovým olejem a promícháme s chilli, římským kmínem a solí. Pečeme přibližně 30 minut do křupava. Avokádo rozmačkáme vidličkou a smícháme s jogurtem, citronovou šťávou, lahůdkovým droždím a dle chuti přidáme sůl, pepř, chilli a koriandr. Upečené batáty rozkrojíme a naplníme cizrnou a avokádem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 5.