Miso polévka s uzeným tempehem

POTŘEBUJETE: 750 ml zeleninového vývaru kousek zázvoru (cca 4 cm) 2 stroužky česneku 1 chilli papričku 1 mrkev ¼ hlávky zelí 1 lžíci sójové omáčky 2 lžíci miso pasty 1 hrstičku nesolených arašídů 1 lžičku rostlinného oleje 150 g uzeného tempehu 100 g rýžových nudlí
Vývar nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme oloupaný a nakrájený zázvor, česnek a chilli papričku. Vaříme 10 minut. Mrkev a zelí nakrájíme na jemné plátky, přidáme do vývaru a vaříme asi 5 minut. Poté přidáme sójovou omáčku, miso pastu a arašídy a odstavíme z plotýnky. Mezitím si na troše oleje orestujeme na kostky nakrájený tempeh a rýžové nudle uvaříme dle návodu. Hotovou polévku podáváme s uvařenými rýžovými nudlemi a restovaným templem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 5.