Večeře pro lepší spánek: Dýňová polévka

POTŘEBUJETE: 1 menší dýni Hokkaidó olej na smažení 1 cibuli 2 stroužky česneku 600 ml zeleninového vývaru 150 ml smetany na šlehání pepř sůl muškátový oříšek kurkumu 2 lžíce zakysané smetany 4 lžíce dýňových semínka
Dýni omyjeme, rozkrojíme na půl, ze středu odstraníme semínka a nakrájíme ji na kostičky (dýni Hokkaidó nemusíme loupat). V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli dosklovita. Přisypeme dýni, opečeme ze všech stran, přidáme nakrájený česnek, zalijeme vývarem a uvaříme do měkka. Odstavíme a rozmixujeme dohladka. Poté přilijeme smetanu na šlehání, společně prohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a kurkumy a promícháme. Podáváme s nočkem zakysané smetany a dýňovými semínky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 4.