Večeře pro lepší spánek: Salát z quinoy a dýně

POTŘEBUJETE: 500 g máslové dýně 1 lžíci olivového oleje ¾ šálku quinoy 2 lžíce citronové šťávy 2 hrsti baby špenátu sušené brusinky mandlové plátky sůl mletý pepř
Troubu předehřejeme na 220 °C. Dýni nakrájíme na kousky, potřeme ji olejem a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme zhruba 20 až 25 minut, dokud d nezměkne. Mezitím si propláchneme quinou a dáme do kastrůlku s 1 a ½ šálkem studené vody. Přiklopíme a přivedeme rychle k varu. Ztlumíme plamen a vaříme ještě 10 minut, dokud se všechna voda nevstřebá. Pak přimícháme upečenou dýni, přidáme citronovou šťávu, špenát, sušené brusinky a mandlové plátky. Promícháme všechno dohromady, osolíme, opepříme a podáváme teplé.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 4.